(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada bo‘lajak boshlang‘ich sinf o‘qituvchilarida raqamli kompetentligini rivojlantirishning pedagogik ilmiy-nazariy asoslari tahlil qilinadi. Zamonaviy ta’lim jarayonida axborotkommunikatsiya texnologiyalarining keng joriy etilishi pedagoglarning kasbiy tayyorgarligiga yangi talablarni qo‘ymoqda. Shu nuqtai nazardan, maqolada raqamli kompetentlik tushunchasi, uning tarkibiy komponentlari hamda pedagogik ta’lim jarayonida uni rivojlantirishning nazariy asoslari yoritiladi. Shuningdek, bo‘lajak boshlang‘ich sinf o‘qituvchilarining kasbiy tayyorgarligida raqamli texnologiyalardan samarali foydalanishning pedagogik imkoniyatlari hamda integrativ yondashuvning ahamiyati ilmiy jihatdan asoslab beriladi.