(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Maqolada STEAM (fan, texnologiya, muhandislik, sanʼat va matematika) dasturi asosida tabiiy fanlarni o‘qitishning boshlang‘ich sinf o‘quvchilarining intellektual rivojiga ta’siri eksperimental ravishda o‘rganilgan. 273 nafar o‘quvchi ishtirokidagi 4 oylik tajriba natijalariga ko‘ra, tajriba sinfida o‘rtacha o‘zlashtirish 10% ga yuqori ekanligi, yuqori darajadagi o‘quvchilar soni 38 dan 61 gacha oshgani, quyi darajadagilar esa 60 dan 38 gacha kamaygani aniqlandi. STEAM metodikasi mantiqiy fikrlashni 28% ga, kreativlikni 35% ga oshirgan