(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada globallashuv sharoitida milliy va global qadriyatlarning nazariy asoslari hamda tarixiy rivojlanish bosqichlari falsafiy jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqotning dolzarbligi zamonaviy jamiyatda milliy identitetni saqlash va global qadriyatlar bilan uyg‘unlashuv muammosi bilan belgilanadi. Tadqiqotning maqsadi milliy va global qadriyatlarning mohiyatini ochib berish, ularning tarixiy shakllanish jarayonini tahlil qilish va o‘zaro aloqadorligini aniqlashdan iborat. Tadqiqotda falsafiy tahlil, tarixiy-komparativ yondashuv va umumlashtirish metodlaridan foydalanildi. Natijada milliy qadriyatlarning tarixiy ildizlari va global qadriyatlarning zamonaviy jamiyatdagi roli aniqlanib, ularning integratsiyasi zarurligi asoslab berildi. Ilmiy yangilik sifatida milliy va global qadriyatlarning o‘zaro uyg‘unlashuvi modeli taklif etildi. Tadqiqot natijalari ijtimoiy-falsafiy tahlil va ta’lim jarayonida qo‘llanishi mumkin.