(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada o‘quvchilarda sog‘lom turmush tarzini shakllantirishning pedagogik mexanizmi hamda uning samaradorligini baholash metodikasi tahlil qilinadi. Tadqiqotning maqsadi sog‘lom turmush tarzini rivojlantirishga yo‘naltirilgan pedagogik yondashuvlar va ularning natijadorligini aniqlashdan iborat. Tadqiqotda tizimli, kompetensiyaviy va faoliyatga yo‘naltirilgan yondashuvlar hamda pedagogik kuzatish, so‘rovnoma va diagnostika metodlaridan foydalanildi. Natijada sog‘lom turmush tarzini shakllantirishning tarkibiy komponentlari aniqlanib, uning samaradorligini baholash mezonlari ishlab chiqildi. Olingan natijalar taklif etilgan metodikaning amaliy ahamiyatga ega ekanligini ko‘rsatadi.