(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Turkiy tillar oilasiga mansub tillar uchun singarmonizm umumiy fonetik hodisa hisoblanadi. Bu oilaga mansub tillarda singarmonizm hodisasi tarixan va bugungi davrda qatʼiy amal qiladi. Oʻzbek adabiy tilida esa bu fonetik hodisa cheklangan – ogʻzaki soʻzlashuv nutqida mavjudligi, adabiy tilda esa amal qilmasligi tadqiqotlarda keltiriladi. Maqolada turkiy tilllar oilasiga mansub tillar uchun mustarak fonetik hodisa – singarmonizm haqidagi ilmiy-adabiy manbalardagi qarashlar va xulosalar bayon qilingan.