(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqola maktab o‘quvchilarida agressiya darajasini aniqlash va uni tahlil qilishga bag‘ishlangan. Unda agressiya tushunchasining nazariy asoslari, uning asosiy turlari va shakllari yoritilib, o‘quvchilarda agressiv xulq-atvorning shakllanishiga ta’sir etuvchi omillar tahlil qilindi. Xususan, oilaviy muhit, ijtimoiy sharoit, tengdoshlar ta’siri hamda individual psixologik xususiyatlarning roli ochib berildi. Maqolada agressiya darajasini aniqlashda qo‘llaniladigan psixologik diagnostika metodlarining ahamiyati ko‘rsatildi. Tadqiqot natijalari asosida agressiv xulq-atvorni kamaytirishga qaratilgan psixologik va pedagogik yondashuvlar bayon etildi. Natijada o‘quvchilarda agressiyani kamaytirishda kompleks yondashuv muhim ekani asoslab berildi.