(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada “Mahbub ul-qulub” asarida uchraydigan axloqiy qadriyatlarni ifodalovchi leksik birliklar tizimi tahlil qilingan. Asarda qo‘llanilgan so‘z va iboralar orqali insoniy fazilatlar hamda ma’naviy qadriyatlarning ifodalanishi o‘rganildi. Tadqiqot davomida leksik birliklarning semantik guruhlari aniqlanib, ularning badiiy-estetik vazifasi yoritildi. Shuningdek, mazkur birliklarning jamiyat hayotidagi o‘rni va yosh avlod tarbiyasidagi ahamiyati tahlil etilgan.