(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada shoira Guljamol Asqarova she’riyatida qo‘langan ijobiy va salbiy konnotatsiyali so‘zlar va ularning badiiy-estetik vazifasi tahlil qilingan. Shoira she’rlarida qo‘llanilgan sevgi, mehr, muhabbat, sadoqatni ifodalovchi birliklar poetik nutqning ta’sirchanligini oshirgan. Ijobiy konnotatsiyali so‘zlarni qo‘llash orqali shoiraning hissiy munosabati ifodalanganligi va badiiy tasvirning emotsional bo‘yoqdorligi yuzaga kelgan. Maqolada shoira she’rlaridagi ijobiy baho semasiga ega so‘zlarning semantik va pragmatik xususiyatlari aniqlanib, ularning baddiy matndagi o‘rni asoslab beriladi.