(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu tezis ingliz va o‘zbek tillarida axborot qaydlari (informatsion matnlar)ning strukturaviy va funksional xususiyatlarini qiyosiy-tipologik aspektda o‘rganishga bag‘ishlangan. Tadqiqot natijasida ikki tildagi axborot qaydlarining makrostrukturasi va kommunikativ-pragmatik vazifalarida bir qator umumiy va farqli belgilar aniqlangan. Xulosa tariqasida shuni ta’kidlash mumkinki, axborot qaydlarining til-madaniy xususiyatlari ularning diskursiv tabiatini belgilovchi asosiy omil hisoblanadi.