(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqola Eshqobil Shukur she’riyatida xalq og’zaki ijodiga mansub marosim qo’shiqlarining aks etishi masalasiga bag’ishlangan. Tadqiqotda shoirning "Sholi qo‘riqchisi", " Ruhim", "Sog‘in.Befarzand ayol", "Buzoqning o‘limidan so‘ng", "Ko‘pkari" kabi she’rlari va "Mengim momoning yo‘qlovi" marsiyasida keltirilgan xalq qo‘shiqlaridan parchalar sharhlanadi. She’rlar orqali xalqning orzu va armonlari hamda undagi o‘ziga xos ohanglar asoslab beriladi.