(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada zamonaviy ta’lim tizimida bo‘lajak o‘qituvchilarning ma’naviy qiyofasini shakllantirishda shaxsiy va kasbiy fazilatlarning o‘zaro mutanosibligi hamda pedagogik faoliyat samaradorligidagi o‘rni tahlil qilingan. Tadqiqotda pedagog shaxsiga qo‘yilayotgan zamonaviy talablar, xususan, O‘zbekiston Respublikasining kasbiy standartlari va xalqaro pedagogik tajribalar (I.P.Podlasiy, N.V. Kuzmina va boshqalar) orqali yoritilgan. Maqolada o‘qituvchining insonparvarlik, adolatparvarlik, kasbiy kompetensiya va raqamli texnologiyalar bilan ishlash ko‘nikmalari uning kasbiy portretini belgilovchi asosiy mezonlar ekanligi asoslab berilgan. Shuningdek, bo‘lajak pedagoglarda ijtimoiy-axloqiy mas’uliyat va innovatsion fikrlashni rivojlantirishning bugungi kunda tutgan dolzarb ahamiyati ochib berilgan.