(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Maqolada Sulaymon Boqirg‘oniy hikmatlarining yangi aniqlangan nusxalari ilmiy muomalaga kiritilib, ularning tekstologik-kritik tavsifi beriladi. Topilma matnlarning tarkibiy qatlamlari, variantlanish mexanizmi, o‘qilish farqlari hamda leksik-stilistik ko‘rsatkichlari qiyosiy filologik tahlil asosida aniqlashtiriladi. Hikmatlarning g‘oyaviy-estetik va tasavvufiy semantikasi ilmiy sharh qilinib, atribusiya, matn tarixi va geneologik bog‘lanishlarga doir dalillangan xulosalar ilgari suriladi. Tadqiqot natijalari Boqirg‘oniy merosining matnshunoslik bazasini kengaytirib, keyingi nashr va ilmiy kommentariylar uchun nazariy-amaliy asos yaratadi.