(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada Isajon Sultonning “Bilga xoqon” romanida tarixiy shaxs obrazi badiiy talqinining o‘ziga xos jihatlari ilmiy asosda tahlil qilinadi. Tadqiqotda Bilga Xoqon siymosining turkiy yozma yodgorliklaridagi ildizlari, uning zamonaviy adabiyotdagi qayta talqini hamda milliy o‘zlikni anglashdagi ahamiyati yoritiladi. Asarda tarixiy voqelik va badiiy tafakkur uyg‘unligi, qahramon psixologizmi, davlatchilik g‘oyalari va xalq birligi konsepsiyasi izchil ochib berilgan. Shuningdek, romanning ma’naviy-estetik qiymati, uning bugungi jamiyat uchun ibratli jihatlari ham ilmiy jihatdan asoslanadi.