(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada o‘zbek zamonaviy she’riyatining yirik vakillaridan biri bo‘lgan Matnazar Abdulhakim ijodida folklorizm hodisasi tahlil qilinadi. Shoir she’rlarida xalq og‘zaki ijodi unsurlarining badiiy talqini, mifologik qarashlar, ramziy obrazlar hamda milliy tafakkur bilan bog‘liq poetik xususiyatlar yoritiladi. Tadqiqot davomida folklor motivlarining shoir poetikasidagi o‘rni, ularning mazmuniy va estetik funksiyalari aniqlanadi. Natijada Matnazar Abdulhakim she’riyati an’ana va zamonaviylik uyg‘unligining yorqin namunasi ekanligi asoslab beriladi.