(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada oliy ta’lim tizimida „Odam anatomiyasi va fiziologiyasi“ fanini o‘qitishda mustaqil ta’limning o‘rni va uni zamonaviy raqamli platformalar bilan integratsiyalashning o‘ziga xos xususiyatlari tahlil qilinadi. Tadqiqotda 3D modellashtirish, virtual va kengaytirilgan reallik (VR/AR) hamda LMS (Learning Management System) tizimlarining talabalar tomonidan murakkab biologik jarayonlarni mustaqil o‘zlashtirishdagi samaradorligi yoritilgan. Shuningdek, raqamli texnologiyalar yordamida talabalarning kognitiv faolligini oshirish, nazariy bilimlarni vizuallashtirish va amaliy ko‘nikmalarni masofaviy shakllantirish masalalari muhokama qilinadi. Maqola yakunida anatomiya fanini raqamlashtirish orqali mustaqil ta’lim sifatini oshirish bo‘yicha uslubiy tavsiyalar berilgan.