(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada teatr pedagogikasining tarbiyaviy jarayon sifatida shakllanishi va tarixiy rivojlanish bosqichlari ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqotda qadimgi davrlardan boshlab teatr san’atining inson tarbiyasidagi o‘rni, uning pedagogik vosita sifatida qo‘llanishi hamda turli tarixiy davrlarda rivojlanish tendensiyalari yoritilgan. Shuningdek, Yevropa va Sharq pedagogik tafakkurida teatr elementlarining tarbiyaviy ahamiyati hamda jadid ma’rifatparvarlari faoliyatida teatrning ta’lim-tarbiyadagi o‘rni ko‘rib chiqiladi. Maqolada teatr pedagogikasining shaxsning ma’naviy-axloqiy, estetik hamda ijtimoiy rivojlanishiga ta’siri tahlil qilinib, uning zamonaviy ta’lim jarayonidagi ahamiyati asoslab beriladi. Tadqiqot natijalari teatr pedagogikasidan ta’lim jarayonida, xususan, tarbiyaviy faoliyatni samarali tashkil etishda foydalanish imkoniyatlarini kengaytirishga xizmat qiladi.