(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqola oliy ta’lim muassasalarida talabalar sportini rivojlantirishning milliy va xalqaro tajribalarini kompleks tarzda tahlil qiladi. Tadqiqotda talabalar jismoniy faolligini oshirishga qaratilgan pedagogik yondashuvlar, strategiyalar va ilg‘or amaliyotlar o‘rganilgan, shu bilan birga, ularning samaradorligi va ijtimoiy ahamiyati baholangan. Maqola zamonaviy sport tizimlarida milliy an’analar va xalqaro standartlar o‘rtasidagi uyg‘unlikni aniqlash, sport faolligini rag‘batlantirishning innovatsion mexanizmlarini aniqlash hamda talabalarda sog‘lom turmush tarzini shakllantirishning samarali yo‘llarini ko‘rsatishga qaratilgan.