(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada turizm sohasida professional diskursni o‘qitishda kognitiv-pragmatik yondashuvning samaradorligi o‘rganiladi. Tadqiqotning dolzarbligi zamonaviy turizm ta’limida til, tafakkur va kommunikativ strategiyalarni integratsiya qilgan holda talabalarni kasbiy nutqga tayyorlash zaruriyatidan kelib chiqadi. Tadqiqotda aralash metodologiya qo‘llanilib, quantitative va qualitative usullar yordamida talabalar nutq faoliyati, muloqotdagi moslashuv va diskurs strategiyalari tahlil qilindi. Natijalar shuni ko‘rsatdiki, kognitiv-pragmatik yondashuv talabalarni turizm xizmatlari kontekstida samarali muloqot qilishga tayyorlaydi, til va tafakkur bilan bog‘liq qaror qabul qilish qobiliyatini oshiradi. Shu bilan birga, amaliy vaziyatlar va rolli o‘yinlar orqali o‘rganilgan kommunikativ strategiyalar real professional diskursda muvaffaqiyatli qo‘llanadi. Tadqiqot natijalari turizm ta’limi dasturlarini kognitiv-pragmatik yondashuv asosida takomillashtirishga imkon beradi va kelgusidagi ilmiy izlanishlar uchun tavsiyalar beradi.