(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Adabiy ta’limning maqsadi so‘z san’ati bilan mustaqil muloqot qilish uchun tayyorlangan insoniyatning ma’naviy madaniyati kontekstida adabiy asarlarni to‘liq idrok eta oladigan o‘quvchini shakllantirishdir, chunki adabiy ta’lim deganda adabiyotni so‘z san’ati sifatida o‘zlashtirish tushuniladi. Ushbu maqolada adabiy ta’limda dramatik asarlarni to‘liq idrok etish, tahlil qilish va talqin qilish shartlari aniqlab olinishi va baholanishi asosidagi o‘qitish metodikasini takomillashtirish modeli xususida so‘z boradi.