(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada musiqa ta’limining shaxs rivojidagi pedagogik-didaktik ahamiyati va uning zamonaviy ta’lim jarayonidagi o‘rni chuqur tahlil qilinadi. Musiqa ta’limi o‘quvchilarning hissiy, estetik, intellektual va ijodiy qobiliyatlarini rivojlantirishda muhim vosita sifatida qaraladi. Tadqiqot jarayonida musiqa darslarining shaxsning ijtimoiy-madaniy va intellektual rivojlanishiga ta’siri o‘rganiladi, shuningdek, pedagogik-didaktik yondashuvlar va metodlarning samaradorligi muhokama qilinadi. Maqolada zamonaviy texnologiyalarni ta’lim jarayoniga integratsiya qilishning ahamiyati va musiqa ta’limining XXI asr pedagogik jarayonidagi roli ham yoritiladi.