(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada ruscha-o‘zbekcha lug‘atlar, ularning tuzilish tamoyillari, tarjimada leksik birliklarni izohlash masalalari haqida fikr yuritiladi. Shuningdek, tarjima lug‘atlarida ekvivalentlik, tarixiylik, zamonaviylik, ilmiylik kabi tamoyillarga qay holda amal qilinishi va lug‘at tuzishda ularning o‘rni masalasi tahlil etiladi. Aynan ruscha-o‘zbekcha lug‘atlarga oid bo‘lgan tamoyillar ana shu lug‘atlarda qanday aks etishi izohlanadi.