(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqola globallashuv, lingvistik modernizatsiya, fan va texnologiyalarning jadal rivojlanishi sharoitida o‘zbek filologiyasida terminologiyaning dolzarb muammolarini o‘rganadi. Ilmiy tilning asosiy tarkibiy qismi sifatida terminologiya akademik muloqotda aniqlik va izchillikni ta’minlashda muhim rol o‘ynaydi. Tadqiqotda terminologik beqarorlikning asosiy manbalari tahlil qilinadi va terminlarni yaratish, tartibga solish va amalga oshirishga tizimli yondashuvlar zarurligi ta’kidlanadi. Til siyosati va milliy rivojlanish strategiyalarining yagona terminologik tizimni shakllantirishga ta’siriga alohida e’tibor qaratilgan. Maqolada barqaror va izchil terminologiyani ishlab chiqish filologik tadqiqotlarni rivojlantirish va o‘zbek fanining global akademik hamjamiyatga samarali integratsiyalashuvi uchun juda muhim ekanligi ta’kidlangan.