(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada oliy ta’lim muassasalarida registrator ofisi faoliyatini optimallashtirishda inson omili va ergonomikaning o‘rni kompleks tarzda tahlil qilinadi. Tadqiqotning asosiy maqsadi registrator ofisi boshqaruvida inson omilining ta’siri hamda ergonomik yondashuvlar orqali xizmat ko‘rsatish samaradorligini oshirish mexanizmlarini aniqlashdan iborat. Tadqiqotda tizimli tahlil, qiyosiy yondashuv, kuzatuv va empirik baholash metodlari qo‘llanildi. Natijalar shuni ko‘rsatdiki, inson omiliga asoslangan boshqaruv modeli hamda ergonomik muhitni shakllantirish xizmat tezligi, aniqligi va foydalanuvchi qoniqish darajasini sezilarli oshiradi. Xulosa sifatida registrator ofisi faoliyatini optimallashtirishda inson markazli va ergonomik boshqaruv modelini joriy etish zarurligi asoslab berildi.