(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur ilmiy maqolada Togʻay Murodning “Otamdan qolgan dalalar” romanida milliy qadriyatlarning ijtimoiylashuvi muammosi IMRAD (Introduction, Methods, Results, Discussion) metodologiyasi asosida tahlil qilinadi. Asarda yerga munosabat, ota merosi, mehnat madaniyati, avlodlar davomiyligi, milliy ong va tafakkur kabi qadriyatlarning ijtimoiy-siyosiy muhit taʼsirida shakllanishi hamda transformatsiyaga uchrashi badiiy-estetik jihatdan yoritiladi. Tadqiqot natijalari roman qahramonlari taqdiri misolida milliy qadriyatlarning ijtimoiylashuvi murakkab, ziddiyatli va ko‘pincha fojeaviy jarayon ekanini ko‘rsatadi.