(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada Xorazm shevalari kimlar tomonidan tadqiq qilinganligi, shevaga xos xususiyatlar, sohaviy leksikaning ahamiyati, shuningdek Yangibozor (Xorazm) shevasida savdo jarayonida qoʻllaniladigan uy-roʻzgʻor buyumlari nomlari dialektologik jihatdan tahlil qilingan. Shevadagi soʻzlarning maʼno koʻlami, ularning adabiy tildagi muqobillari hamda semantik oʻziga xosliklari aniqlangan. Shevaga oid soʻzlar adabiy til bilan qiyoslanib, “Oʻzbek tilining izohli lugʻati” yordamida shevaga oid soʻzlarning oʻxshash hamda farqli jihatlari jadval koʻrinishida izohlangan.