(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada ingliz–o‘zbek va o‘zbek–ingliz terminologik lug‘atlarda terminlarning ekvivalentlik darajasi, ularni tizimlashtirish tamoyillari hamda leksikografik modellashtirish jarayonlari tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida terminlarning semantik hajmi, kontekstual xususiyatlari, morfologik moslashuvi hamda funksional qo‘llanish doirasi o‘rganildi. Shuningdek, raqamli lug‘atlar va sun’iy intellekt asosidagi tizimlarning zamonaviy leksikografiyaga ta’siri ilmiy asosda yoritildi. Natijada terminologik ekvivalentlikni baholashning ko‘p bosqichli modeli taklif etildi.