(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada mustaqillik yillarida o‘zbek adabiyotshunosligining eng muhim tarmoqlaridan biri — cho‘lponshunoslikning shakllanishi, rivojlanish bosqichlari va metodologik tamoyillari tahlil qilinadi. Tadqiqotda sho‘ro davri mafkuraviy tazyiqlaridan xoli bo‘lgan yangi cho‘lponshunoslikning vujudga kelishi, arxiv materiallarining ilmiy muomalaga kiritilishi va shoir asarlarining germenevtik hamda poetik tahliliga doir yondashuvlar yoritib berilgan.