(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur tadqiqotda “Enashamol” qissasida qahramonlar milliy qiyofasining badiiy talqini adabiy-germenevtik va qiyosiy-tipologik tahlil usullari asosida tadqiq etiladi. Tadqiqot obyekti sifatida obrazlar tizimida namoyon bo‘luvchi milliy xarakter modellari, etnomadaniy kodlar va an’anaviy qadriyatlar kompleksi o‘rganiladi. Ishda qahramonlarning psixologik portreti orqali milliy mentalitetning invariant belgilari ochib berilib, ularning ijtimoiy-madaniy kontekst bilan o‘zaro aloqadorligi tahlil qilinadi. Shuningdek, matnda qo‘llangan dialogik va monologik diskurs, folklor intertekstualligi hamda simvolik tasvirlar tizimi qahramonlarning milliy identifikatsiyasini shakllantiruvchi semiotik mexanizm sifatida talqin etiladi.