(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada she’rning badiiy tabiatini belgilovchi muhim mezonlar, xususan, shakl va mazmunning o‘zaro uyg‘unligi, poetik nutqning o‘ziga xosligi hamda she’rdagi ruhiy-estetik kuch masalalari tahlil qilinadi. She’r maxsus nutq shakli sifatida so‘zlarning muvofiq tartibda joylashuvi orqali nafaqat estetik go‘zallikni, balki yuksak ruhiy mazmunni ifodalashi ta’kidlanadi.