(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada Alisher Navoiyning “Tarixi anbiyo va hukamo” asarida payg‘ambarlar talqini, uning o‘rta asr sharq adabiyotidagi o‘rni hamda badiiy va tarixiy xususiyatlari tahlil qilinadi. Asarning an’anaviy “qisasi anbiyo” janri bilan bog‘liqligi va o‘ziga xos jihatlari yoritiladi.