(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada oliy ta’lim muassasalari talabalarining mustaqil ijodiy ishlarini tashkil etishda sun’iy intellektga asoslangan AI-tutorlik tizimlarining o‘rni va ahamiyati yoritilgan. Tadqiqotda an’anaviy o‘qitish usullaridan farqli o‘laroq, sun’iy intellektning talaba uchun shaxsiylashtirilgan ta’lim traektoriyasini yaratish, real vaqt rejimida qayta aloqa o‘rnatish va kreativ fikrlashni rag‘batlantirish imkoniyatlari tahlil qilingan. Shuningdek, talabalarning mustaqil izlanish jarayonida duch keladigan muammolarini bartaraf etishda aqlli assistentlarning didaktik funksiyalari va ularni o‘quv jarayoniga integratsiya qilishning samarali mexanizmlari taklif etilgan. Maqola yakunida AI-tutorlik tizimini joriy etish orqali talabalarning mustaqillik darajasini oshirish va ta’lim sifatini yangi bosqichga olib chiqish bo‘yicha ilmiy-amaliy tavsiyalar berilgan.