(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada istiqlol yillarida qozoq adabiyotida yaratilgan Ismoil Saparboyning “Amir Temur” she’riy dramasi tahlil etiladi. Bu she’riy tarixiy drama buyuk fotih Amir Temur haqida yaratilgan o‘zbek tarixiy dramalari bilan qiyoslangan va uning jangu-jadallardan chiqargan hayotiy–falsafiy xulosalari tadqiq etilgan.