(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ma’lumki, metafora inson tafakkurining asosiy kognitiv vositalaridan biri hisoblanadi. Metaforaning til va tafakkur mahsuliligi, tushunish mexanizmlari nuqtayi nazardan qaralganda, uning kognitiv tahliliga kuchli qiziqish uyg‘otadi. Biz rang bilan bog‘liq ushbu maqolada semantik o‘zgarishlarni “kognitiv ta’sirlar” deb ataymiz, ya’ni rang bilan ifodalangan sinestezik metaforalarda vosita va mavzu o‘rtasidagi semantik aloqalar so‘z ma’nosini abstraktlashtirgan holda ijobiy yoki salbiy qutbga siljitadi.