(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada o‘zbek romanlarida ijtimoiy masalalarning badiiy talqini hamda roman poetikasining shakllanish va rivojlanish bosqichlari tahlil qilinadi. Asarda realistik tasvir, psixologik tahlil, allegoriklik, simvolizm, intertekstuallik, ichki monolog va ong oqimi kabi badiiy vositalarning qo‘llanishi yoritiladi. Shuningdek, o‘zbek adabiyotshunosligida roman janrini o‘rganishga hissa qo‘shgan yetuk olimlarning ilmiy qarashlari tahlil etiladi. Jumladan, Izzat Sulton, Ozod Sharafiddinov, Naim Karimov, Matyoqub Qo‘shjonov, Umarali Normatov kabi olimlarning roman poetikasiga oid nazariy va metodologik yondashuvlari ko‘rib chiqiladi. Maqolada o‘zbek romani poetikasini o‘rganish istiqbollari va zamonaviy metodologik yondashuvlarning ahamiyati asoslab beriladi