(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada o‘zbek tilshunosligida terminologiya masalalarining nazariy va amaliy jihatlari yoritiladi. Termin tushunchasi, uning shakllanish manbalari, ilmiy uslubdagi o‘rni hamda zamonaviy til taraqqiyotidagi ahamiyati tahlil qilinadi. Shuningdek, terminlarning me’yorlashuvi, sohaviy terminologiya va ularning o‘zbek tilidagi rivojlanish xususiyatlariga alohida e’tibor qaratiladi. Maqolada terminologik birliklarning til tizimidagi o‘rni va ularni tartibga solish masalalari ilmiy asosda yoritilgan. Maqolada o‘zbek kulolchilik terminologiyasining lingvomadaniy xususiyatlari ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Kulolchilikka oid terminlarning shakllanish manbalari, semantik tuzilishi, madaniy kod sifatidagi o‘rni hamda milliy tafakkur va an’analar bilan uzviy bog‘liqligi yoritiladi. Shuningdek, terminlar orqali xalqning tarixiy tajribasi, kasbiy madaniyati va estetik qarashlari aks etishi lingvomadaniyat nuqtayi nazaridan asoslab beriladi. Maqolada kulolchilik terminlarining til tizimidagi o‘rni va ularni saqlashning madaniy ahamiyati ochib berilgan.