(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada zamonaviy kimyo ta’limida axborot-kommunikatsiya texnologiyalari (AKT) va sun’iy intellekt imkoniyatlaridan foydalanish masalalari yoritiladi. Kimyo darslarida virtual laboratoriyalar, simulyatsiyalar va interaktiv dasturlar yordamida o‘quvchilarning fanga qiziqishini oshirish yo‘llari tahlil qilinadi. Shuningdek, sun’iy intellekt asosida yaratilgan ta’limiy platformalar o‘quvchilarga individual yondashuvni ta’minlashda va bilimlarni mustahkamlashda muhim ahamiyat kasb etishi ko‘rsatib o‘tiladi. Qiziqarli mashg‘ulotlar orqali o‘quvchilarda kreativ fikrlash, amaliy ko‘nikmalar va mustaqil tahlil qilish qobiliyatlari shakllantirilishi ta’kidlanadi. Maqolada AKT va sun’iy intellektni kimyo ta’limiga tatbiq etishning afzalliklari va zamonaviy muammolari ham ko‘rib chiqilgan.