(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Maqolada kichik maktab yoshidagi bolalarda (7–11 yosh) tanqidiy fikrlashni rivojlantirishning psixologik-pedagogik mexanizmlari, nazariy modellari va metodologik yondashuvlari ilmiy tahlil qilinadi. Piaje, Vigotskiy, Davydov va neyropedagogika g‘oyalari asosida ushbu yoshning kognitiv imkoniyatlari asoslanadi. Muammoli ta’lim, Sokrat savollash, RWCT, loyiha faoliyati, o‘yin texnologiyalari va hamkorlikdagi o‘rganish metodlari ko‘rib chiqiladi. Xalqaro tajriba (Singapur, Finlyandiya, P4C dasturi) va O‘zbekiston ta’lim tizimidagi mavjud muammolar tahlil qilinib, amaliy tavsiyalar beriladi.