(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur ilmiy maqolada o‘quvchilarning tanqidiy fikrlashini rivojlantirishda Project-Based Learning (PBL) texnologiyasining pedagogik salohiyati tahlil qilinadi. Tadqiqotda loyiha asosida o‘qitishning nazariy asoslari, uning ta’lim jarayonidagi o‘rni hamda o‘quvchilarning tahliliy, mantiqiy va mustaqil fikrlash ko‘nikmalarini shakllantirishdagi ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, PBL texnologiyasining o‘quvchilar motivatsiyasi, ijodkorligi va muammolarni hal qilish qobiliyatiga ta’siri ilmiy manbalar asosida asoslab berilgan. Maqolada PBLni amaliyotga joriy etishdagi muammolar va ularni bartaraf etish yo‘llari ham ko‘rib chiqilgan. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, loyiha asosida o‘qitish o‘quvchilarning tanqidiy fikrlashini rivojlantirishda samarali pedagogik vosita hisoblanadi.