(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada o‘zbek tilida ilmiy uslubning shakllanishi va taraqqiyoti masalalari tahlil qilinadi. Xususan, eski o‘zbek adabiy tilida yaratilgan ilk ilmiy asar sifatida “Funun ul-balog‘a” hamda Alisher Navoiyning “Mezon ul-avzon” asarining ilmiy-uslubiy xususiyatlari yoritiladi. Shuningdek, ilmiy terminologiyaning shakllanishi va arab-fors tilining ta’siri asoslab beriladi.