(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada yoshlarni oilaviy munosabatlarga tayyorlash jarayonida oiladagi ta’lim-tarbiyaning tutgan o‘rni ilmiy-pedagogik nuqtai nazardan tahlil qilinadi. Oilaning shaxs kamolotidagi asosiy ijtimoiy institut sifatidagi ahamiyati, unda shakllanadigan axloqiy qadriyatlar, mas’uliyat, o‘zaro hurmat va muloqot madaniyatining yoshlar hayotiga ta’siri yoritib beriladi. Shuningdek, buyuk mutafakkirlar tomonidan ilgari surilgan oilaviy tarbiya, ma’naviy-axloqiy kamolot va barkamol shaxsni shakllantirishga oid qarashlarning mazmuni ochib beriladi. Maqolada yoshlarni sog‘lom oilaviy munosabatlarga tayyorlashda milliy qadriyatlar, urf-odatlar va zamonaviy pedagogik yondashuvlarning uyg‘unligi muhim omil sifatida asoslanadi. Tadqiqot natijasida oiladagi ta’lim-tarbiyaning yoshlarning kelajakdagi oilaviy hayotiga tayyorgarlik darajasini oshirishdagi o‘rni ilmiy jihatdan asoslab beriladi.