(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
O‘zbek tilini xorijiy til sifatida jadal o‘qitish uchun kommunikativ-nutqiy, leksik-grammatik materiallarni ma’lum bir tizim asosida berish, matn bilan ishlash ko‘nikmasini shakllantirish kabi bir qator vazifalarni amalga oshirish lozim bo‘ladi. Bugungi kunda jahon tajribasida xorijiy tillarni o‘qitishda nutqiy mavzular doirasida darslarni tashkillashtirish keng yo‘lga qo‘yilgan. Tilni jadal ravishda o‘qitishning qulay usullaridan biri matn bilan ishlash metodikasi juda o‘rinli hisoblanadi.