(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada oʻzbek tilini chet tili sifatida oʻqitishning lingvomadaniy jihatlari oʻrganilib, til oʻqitishning madaniy tushuncha bilan integratsiyalashuvi ta’kidlangan. Unda til oʻrganishda madaniy kontekstning ahamiyati muhokama qilinadi, madaniy nyuanslar va amaliyotlar oʻzbek tilida muloqotni qanday shakllantirishini ta’kidlaydi. Tadqiqot oʻquvchilarning faolligi va tushunishini oshirish uchun an’anaviy urf-odatlar, adabiyot va ijtimoiy me’yorlar kabi madaniy elementlarni oʻz ichiga olgan samarali pedagogik strategiyalarni oʻrganadi. Ushbu tadqiqot til va madaniyat oʻrtasidagi oʻzaro bog‘liqlikni hal qilish orqali oʻqituvchilarga oʻzbek tili talabalari uchun chet tili sifatida yanada chuqurroq va mazmunli oʻrganish tajribasini yaratish uchun tushuncha berishga qaratilgan.