(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada O‘zbekiston Qahramoni, xalq shoiri Abdulla Oripov she’riyatining poetik tabiati, xususan, badiiy obraz va metaforik tafakkur masalalari tahlil qilingan. Shoir ijodidagi samimiylik va obrazlilikning o‘zaro aloqasi, tabiat manzaralarining inson ruhiy holati bilan uyg‘unlashuvi misollar yordamida yoritilgan. Shuningdek, shoirning an’anaviy mumtoz obrazlarga yangicha talqin berish mahorati va ijtimoiy dardning metaforik ifodalari tadqiq etilgan.