(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada o‘zbek tili qurilish terminologiyasining tarixiy shakllanishi tahlil qilinadi. Unda terminlarning paydo bo‘lish manbalari, rivojlanish bosqichlari hamda turli tillar ta’siri yoritilgan. Tadqiqot jarayonida tarixiy-qiyosiy, leksik-semantik va tavsifiy usullardan foydalanildi. Natijalar shuni ko‘rsatdiki, qurilish terminologiyasi qadimgi davrlardan boshlab shakllanib, o‘rta asrlar va zamonaviy davrda yanada boyigan. Shuningdek, maqolada terminlarni tartibga solish va milliylashtirish masalalariga ham e’tibor qaratilgan.