(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada Omon Matjon she’riy va nasriy asarlarida qo‘llangan Xorazm vohasi gidronimlarining lingvopoetik imkoniyatlari tahlil qilingan. Badiiy matn lingvopoetikasida onomastik birliklar, xususan, gidronimlar nafaqat suv inshooti o‘rnini anglatishi, balki muallifning badiiy niyatini ifodalash, matnga hissiy-ekspressiv bo‘yoq berish va tarixiy xotirani jonlantirish vositasi ekanligi misollar asosida dalillangan.