(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada jahon va o‘zbek adabiyotidan o‘rin egallagan asarlar va ulardagi ijodkor shaxs obrazlari tahlil qilingan. Tadqiqotda William Sydney Porterning “So‘ngi yaproq”, Jan Dominik Bobbining “Skafandr va kapalak”, Abdulla Qahhorning “Sarob” romanlaridagi ijodkor shaxs obrazi, yozuvchining bu obrazlarni yoritishdagi mahoratlari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, ushbu maqolada ijodkor shaxs obrazlari orqali yozuvchining ichki olamiga kirish, unda kechayotgan ruhiy kechinmalarni anglash, asardagi asosiy g‘oyaviy ruhini chuqqurroq tahlil qilishning imkoniyatlari yoritib berilgan.