(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada Halima Xudoyberdiyeva she’riyatida tabiat obrazining funksional-estetik xususiyatlari tahlil qilinadi. Shoiraning “Kuzgi daraxt” va “Kichik daraxt” she’rlari misolida daraxt obrazining ramziy-falsafiy ma’nolari, inson umri, ruhiy kechinmalar va ayol timsoli bilan bog‘liqligi yoritiladi. Tahlil jarayonida tabiat tasvirlarining poetik va emotsional yuklamasi ilmiy asosda ochib beriladi.