(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqola oliy ta’lim muassasalari professor-o‘qituvchilarining shaxsiy salohiyatini rivojlantirish jarayonida gerontopedagogikaning nazariy va amaliy ahamiyatini tahlil qiladi. Tadqiqotning asosiy e’tibori pedagoglarning kasbiy va shaxsiy kompetensiyalarini kengaytirish, professional malaka va ijodiy faoliyatini uzluksiz takomillashtirish, shuningdek, yoshi kattalar pedagogikasining prinsiplari asosida pedagogik jarayonlarni optimallashtirishga qaratilgan. Maqolada gerontopedagogik yondashuvlar, shaxsiy va kasbiy rivojlanish strategiyalari hamda oliy ta’limda uzluksiz professional o‘sishning samarali mexanizmlari ilmiy nuqtai nazardan tahlil etiladi.