(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada Xorazm raqs san’ati taraqqiyoti, uning o‘ziga xos xususiyatlari hamda ushbu san’atni rivojlantirishda katta hissa qo‘shgan fidoyi san’atkorlar faoliyati tahlil qilinadi. Xorazm raqs maktabi o‘zining ritmik harakatlari, jozibador plastika va chuqur badiiy ifodasi bilan o‘zbek milliy madaniyatining muhim tarkibiy qismi hisoblanadi. Maqolada Xorazm raqs san’ati tarixiy ildizlari, uning sahna san’ati sifatida shakllanishi hamda ushbu san’atni rivojlantirishga xizmat qilgan mashhur raqqos va raqqosalar faoliyati o‘rganilgan. Tadqiqot natijasida Xorazm raqs maktabining milliy madaniyatni rivojlantirishdagi o‘rni va ahamiyati asoslab berilgan.