(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur ilmiy maqolada ta’lim tizimida bulutli texnologiyalardan foydalanishning nazariy asoslari, amaliy jihatlari hamda ularni joriy etishning samaradorligi keng qamrovda tahlil etilgan. Zamonaviy raqamli transformatsiya sharoitida bulutli texnologiyalarning ta’lim jarayonini tashkil etish, o‘quv resurslarini boshqarish, masofaviy va aralash ta’lim shakllarini rivojlantirishdagi o‘rni ilmiy jihatdan asoslab berilgan. Maqolada bulutli hisoblash modellari, ularning ta’lim jarayonidagi funksional imkoniyatlari, o‘qituvchi va talabalar faoliyatiga ta’siri, shuningdek, axborot xavfsizligi va infratuzilma bilan bog‘liq muammolar batafsil yoritilgan. Tadqiqot natijalari ta’lim tizimida bulutli texnologiyalarni joriy etish ta’lim sifatini oshirishda muhim omil ekanligini ko‘rsatadi.